ZHONG YANG STREET

Zhong Yang Street ni sangat famous di Harbin. Ia juga dikenali sebagai Central Street. Jika nak carik souvenirs untuk di bawa balik boleh la ke sini... Ada macam-macam di jual di sini... kat sini juga lah ramai yg makan ice cream time sejuk2...tp kami x makan lah.. x tahan weihhh.... sejuk sangat..ketaq lutut kaki kuku suma...


The entrance to Zhong Yang Street

Bergambar jugak! 

The intersection

The alley of Zhong Yang Street
The construction of this street began in 1898. It was called the Chinese Street at its early age and gained its present name in the late 1920s.


Masa kami di sana, masih banyk lagi bongkah-bongkah ais yang sedang di ukir. Dengar cerita bongkah-bongkah
ni di ambil dari Song Hua River. 

Sculpture in the making...
 Some of the ready sculptures ....




Yang ni pon masih x siap habis lagi....

Russian leather, British woolen cloth, French perfume, German medicine and plenty more can be found in this fashionable street. In 1997, Harbin government appointed the street as a pedestrian street, which added greater charm to this enchanting location.

Comel betol la patong2 ni....


Russian Chocolates

Ada rupa soldadu Rusia x? 

At night...
Still busy even though it's already dark...

The temperature at that time if i was not mistaken
was approximately -15 degree celcius at 9.05pm...
sejuk gilerrrr....

To be cont...

Comments

  1. Sejuk kemain tapi takde pulak snow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepatotnya ada PLM tp klau di bndar mereka dah sodok awal2 sbb takot org jatuh... licin .. πŸ˜€

      Delete
  2. Photo yg tulis "Ada rupa soldadu Rusia x?" Is that you?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... that's my son la...πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  3. Masa saya pergi dulu suhunya -30 C ...memang sejuk giler...
    Ice sculpture yang ada di jalan ini ialah Gangnam style yang trending masa tu. Agaknya apa yang trending masa Farikica pergi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. X prasan pulak prof tp mmg bnyk sculptures yg dh siap as well as the ones in the making

      Delete
  4. seronoknya.. antara wishlist tempat yang teringin nak pergi.. insyallah one day. bestlaaa sejuk2 tp hehe sejuk sangat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sngt siti... x tertahan dek tulang.... kna bersedia fizikal dan mental πŸ˜€

      Delete

Post a Comment

Popular Posts