Saturday, 18 November 2017

DIY TO THE FORBIDDEN CITY

So, a day before we left Beijing, we went to the forbidden city.  This was my second time to the the  city. Forbidden city is very easily accessible by public transport. Before I go any further, what is Forbidden city and why it it so important to the Chinese? Bagi yang x tau, Forbidden city ni ada dalam cerita karate kid Jacky Chan tu...

The Forbidden City is a palace complex in central Beijing, China. The former seat of Imperial Chinese Dragon Throne from the Ming dynasty to the end of the Qing dynasty—the years 1420 to 1912, it now houses the Palace Museum. The Forbidden City served as the home of emperors and their households as well as the ceremonial and political center of Chinese government for almost 500 years - Wikipedia.

Forbidden City ni sangatlah luas... Penat berjalan, di tambah dengan cuaca sejuk di musim sejuk. The weather that morning was 3 degree celcius if i was not mistaken...brrrrr...

How to get to Forbidden City on your own? Get the metro and stop at Tian Anmen East Station, exit B. Ada dua cara, but this one is the easiest, according to the receptionist at the Happy Dragon ;)






Forbidden city ni berdepan dengan Tian Anmen Square... Tian Anmen Square ni mcm ala2 dataran merdeka... dulu dah p..so, malaslah nk p lagik

Sebelum masuk kena check and scan bag dahulu... Beratur panjang sebab
hari ni ramai orang... al-maklumlah cuti krismas.. check2 ni cuma
routine check aja, semua benda boleh bawa masuk, kecuali bom lah kot
x boleh bawak....

Dah lepas check askar...


This building looks exactly the same as i last saw it 


Ada rupa soldadu Forbidden city x? Haha!

Look at how big the palace is

Fascinated by the intro history of the city

Three musketeers 


Bumped into a muslim mongolian lady, beria dia
nak bergambar...layannnn

Kami x lama kat situ...tunggu ustad jalan2 sekitar tu, lepas tu kami ke belakang...

At the back of the palace
 Kami naik open mini bus bayar 2 yuan nak ke depan... kami pon x tau nak ke mana, jalan je sekitar tasik belakang forbidden city tu, Houhai Lake if im not mistaken.



Overlooking Houhai Lake


The bus stopped us near a frozen river,Tongzi He aka the Pipe River ... Dok bergambar pulak kat river tu.. actually kalau jalan tak lah jauh mana, saja nak buang 2 yuan naik bus... after all 2 yuan ja kan...hahaha...

the frozen Pipe River

After photo shoot, hahaha..we strolled along the street, kami pon x tau nak ke mana... suddenly we saw..... jeng jeng jeng....


Tadaaaaaa!!!! Do u see what we see? It's the green sign...yeahhhh.... perot pon sedang keroncong...wakaka...
One way to know whether the restaurant in China is halal or not by looking at the shop sign... Usually, green restaurant sign indicates Halal Restaurant.

Happy n satisfied faces...

A bowl of yummy hot beef noodles really made my day at Beijing that afternoon. Alhamdulillah!
Full tummy makes everyone happy, trust  me!


Till next time..:)   å†è§

4 comments:

  1. Aritu saya terlupa nak ke Tiananmen Square... padahal seberang jalan je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm dataran merdeka kita lbh kurang PLM

      Delete
  2. saya suka bejiang antara tempat yang telah dilawati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya pun suka MKL.. semua pon ada sini.. very interesting mixture of modern n olden days

      Delete

TOPKAPI PALACE

21 Oct 2017 (Saturday) Hari ni mrupakan hari terakhir kami di Istanbul... Pejam celik pejam celik dah 10 hari kami merantau. Hajat hati m...

You may also like to read these...