Feel free to follow...

Thursday, 18 September 2014

From Bondi Beach to Manly

Our next destination @ Sydney was Bondi Beach, a popular beach in Sydney. There are plenty of buses going to Bondi Beach from the city centre. It takes about half an hour from museum station to Bondi. In the summer, there are plenty of activities held here. Since it was winter, i guess the activities were a bit limited. But there were plenty of joggers, walkers and people with dogs walking around. Nothing much to say, just enjoy the photos....


Get down the bus once u see this pharmacy

Look at the sea....Gorgeous, isn't it? The wind and wave  were so strong at that time...syiok! 

The beach stretches about 1km long.

Spotted this lovely bird. Pigeon?

Happy people..ha..ha...


For those who opt to stay overnight, this backpacker's hostel is situated exactly adjacent to the beach. 

From Bondi, we took the bus to circular quay (wharf 3) to catch the ferry to Manly. It is located just on the opposite site of the Corso on the Esplenade.  The journey was less than half an hour or so. There are plenty of ferries, so fred not if u just miss one.

The ferry is comfortable and during the journey, u will get to see up close n personal view of the opera house.  So, better get yr camera ready! The view can be seen from my previous post.CLICK HERE


Wharf 5: tp ini bukan wharf untuk ke Manly ya...

Field trip pon ade?

Waiting for our ferry to Manly
Circular Quay from the ferry
 Other views from the ferry:

The famous Luna Park. No...we didn't go there...

Housing area, i presume....
After half an hour...
Welcome to Manly

The pier
The Beach
'Us"
Before i pen off....

Photo of the day: I'm freeee bebeh...
Aksi athlete long jump veteran...ha..ha.. Till then...Cayalah kis!

Friday, 5 September 2014

SYDNEY OPERA HOUSE: NIGHTS & DAYS...

Apa khabar semua..? Setelah sekian lama menyepi, bila masuk ke blog, terbersin2 nak membersihkan sesawang part 2....:) Rasanya sejak puasa hari tu x update ape2 di sini. Hari ni MATTA Fair bermula. Ada sesiapa yag pergi? Tadi memang cadang nak pergi, skali bila dah balik rumah rasa malas pulak coz x ada ape yang nak dicari. Schedule dah penuh until end of the year...he..he.. Skrng ni tngah nak mencarik2 lokasi for next year...he..he... any suggestions? i have a few places in mind already..tp still nak find tune here n there

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anyway, sukacita dimaklumkan... saya akn sambung cerita sydney yang dh terbengkalai sekian lamanya...(sambil sapu2 habuk...) Rasanya x ada apa nak diceritakan sangat coz saya rasa semua dah sedia maklum the famous opera house. Sydney Opera House ni dikra icon Sydney lah yer tuan2 dan puan2. Kiranya kalau ke Sydney, x singgah ke sini memang x ke Sydney lah org kata...

Di sini saya letak gambar2 yang diambil masa malam dan juga masa siang. So, up to all of you to judge..masa bila cantik nak tngkap gambar/berkunjung di sini..he..he..



Harbor Bridge...




Spot lepak carik WIFI free. Laju jugak linenyer...

 Personally, saya rasa angle ambik gambar dari feri nak ke Manly adalah yg paling cantik...

The same bridge @ Daylight
Dari kejauhan
Lebih Dekat...
Lagi dekat
 Sebelum tirai dilabuhkan...

Haiwan ape ni ya? Kami jumpa waktu jalan2 kat park.

Thursday, 3 July 2014

THE BLUE MOUNTAINS:THE SCENIC WORLD

Antara tempat menarik dkt area Blue Mountains ni ialah Scenic World. What is Scenic World?

According to Wiki, Katoomba Scenic World is a privately owned tourist attraction located in Katoomba in the world heritage-listed Blue Mountains, Scenic World is home to 4 attractions, of which the most famous is the Katoomba Scenic Railway. The site also includes the Katoomba Scenic Skyway, the Cableway and Katoomba Scenic Walkway a 2.4 km elevated boardwalk through ancient rainforest.


Pokok yg dah gondol dkt2 area scenic world
Memang seronok dan x menyesal bayar tiket AUD35 for the experience. Tiket tu kite boleh turun naik skyway, cableway dan scenic railway sampai muntah untuk satu hari. Pass scenic world ni boleh juga dibelik sekali dengan Blue Mountain Explorer ticket atau trolley ticket. Tp kami belik asing, dekat scenic world tu sendiri.

When u pay AUD35, u will be given this paper bracelet where u can scan
and hop on the attractions. 
Blh beli souvenir2 di sini....
So, lepas lunch, kami pon naik semula bas 686 dan menuju ke Scenic World. Dekat aje, dalam 5 minit naik bas rasanya. Our first stop was the scenic skyway. This skyway suspended 270 metres above ancient ravines, it provides a unique thrill as breathtaking views are revealed beneath your feet through the electro-glass cabin floor. For the less adventurous, seating and solid flooring is also available! With 360° views, the 720 metre journey provides the best views of Katoomba Falls, the Three Sisters, and Jamison Valley stretching to the horizon (cited from Scenic World official website).


Enjoying the view
Us: Inside cableway
The view captured from inside the cableway

One side of the three sisters
Turun daripada cableway tu, kami jungle walking dkt scenic walkway. Perjalanan sepanjang  2.4km tu x teras penat pon sebab cuaca yang x panas. Cuba kat KL, jalan 200m pon dah x larat..nak ayaq..ayaq... tp serius, memang cantik hutan ni...ada juga lombong arang batu dkt sini...

Rehat sat...
Kami berjalan atas walkway kayu 
Berapalah agaknya umur pokok ni?













Sawit ke ape ni?
The coal mine
Inilah rupa arang batu...he..he..


Ride kegemaran kami ialah scenic railway....memang seronok sangatlah naik keretapi ni. This railway is the steepest passenger railway in the world with 52 degree incline riding. Thrill betul naik ni...Ade sampai satu ketika tu, masa dalam coal mine, semua jadi gelap gelita....

Look at the railway...

We're coming down...
Weeeee.........
Jom naik lagi sekali...

Another ride was the cableway. The 545 metre journey gently descends into the Jamison Valley and also returns visitors to the top of the escarpment. The Cableway’s fully enclosed cabin provides a unique vantage point for viewing the Three Sisters, Orphan Rock, Mt Solitary and Katoomba Falls (cited from official scenic world website). Daripada cableway ni kite boleh nampak 360 degree view of the valley. Memang sangat cantik dan saujana mata memandang...hijau-sehijau2nya....

Inside scenic cableway (yg baju petak tu bukan dr group kami ya...)
Setiap ride tu kami ulang 2x. Hari pon dah nak petang... Kami pon dah nak beransur ler pulang semula ke Sydney.

Tengah tunggu bas untuk ke train station. Waktu ni dah petang,
cuaca dah makin sejuk...

Sepetang di Katoomba
Alhamdulillah..selamat sampai semula di Museum Station...


Walaupon hari dah gelap, tp kami tetap ada destinasi nak pegi..he..he..Sambung dalam next episod lah ya...:)