Saturday, 29 June 2019

FROM LONDON TO MARRAKESH

From London, we departed to Marrakesh from London Gatwick North Terminal. In the morning, we waited for Easybus near Chelsea Stadium... near tak near sangat la,,, berbuih jugakla berjalan..keh keh keh... Easybus datang lambat, cuak la jugak.. dok fikir macam mana nak ke airport ni... takut x dan aja.. dok fikir...nak naik tren ka, black cab ka,.. tiba2 tengah risau2 tu, datangla si Easybus terkedek2...katanya jalan jam... sebab bukan apa, it is not typical for them to be late.... very punctual community...
At Paddington Train Station
dngn bag berbondong2... 
Journey to the airport took us nearly an hour...relax dalam bus... Easybus is one of the cheapest ways to airports around London. We paid 4.99 pounds per person to get to the airport..cheap, isnt it?

Smpai airport, terpaku sekejap... memang canggih sistem self checkin and self bag drop easyjet. ada lebih kurang 16 counters for self bag drop. Ada petugas juga disediakan untuk membantu customers. Jadi, memang sangat pantas... X sampai 10 minit dah settle. Lps settle bag, kami p solat di musolla. Musolla pon besar dan selesa, sharing with a chapel... tp walaupon sharing, tempatnya asing2. 



Journey to Marrakech from London took us 2 and half hours. The flight was smooth sailing. This was my 2nd time on EasyJet. Last time masa dari Basel nak ke London. EasyJet is like our Air Asia, no frill, budget airline. We paid around RM190 per person with 2 x 23 kg bags.



Kami sampai Marrakech senja... Lps kluar dr imigration, kmi pon beli sim card Imwi. murah... 5 euro pkai internet smpai lebam...  hotspot pon x juga hbis2.... lps 5 hr kmi blik pon x hbis pkai.. org kta line imwi x brp ok tp kmi pkai ok ja... dkt pdng pasir pon line ok ja. ada ja jual dkt dlm airport sblm kluar di arrival hall.

By the time we exited the airport, our driver (booked from the riad) was already waiting for us.. very friendly man n the mpv was new too... clean n cosy.. we paid 20 euros for the 5 of us, one trip to Marrakech city..  x jaoh pon.. dkt ja. I suggest u people get the transfer from the hotel/riad u stay at because if u hire normal  taxi or other type of transfers, they don't really know the location of your riad. jln2 nk ke riad tu kdng2 kecil, kenderaan x blh masuk.  mcm kmi ni, kmi turun di jln bsr dn dah ada yg tunggu untuk bwa  bag kami ke riad.. dr main road to riad dlm 5 minit jln kaki.. mmg kebanyakan riad di Marrakech ni terletak di lorong2 kecil...

Welcome to Riad de Essoura. Beautiful, Cosy n warm  small riad... friendly owner.
Family room for 4  cost us around rm250+ per day with breakfast. 


8 comments:

  1. Replies



    1. KABAR BAIK!!!

      Nama saya Lady Mia, saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman agar sangat berhati-hati, karena ada penipuan di mana-mana, mereka akan mengirim dokumen perjanjian palsu kepada Anda dan mereka akan mengatakan tidak ada pembayaran di muka, tetapi mereka adalah penipu , karena mereka kemudian akan meminta pembayaran biaya lisensi dan biaya transfer, jadi berhati-hatilah terhadap Perusahaan Pinjaman yang curang itu.

      Perusahaan pinjaman yang nyata dan sah, tidak akan menuntut pembayaran konstan dan mereka tidak akan menunda pemrosesan transfer pinjaman, jadi harap bijak.

      Beberapa bulan yang lalu saya tegang secara finansial dan putus asa, saya telah ditipu oleh beberapa pemberi pinjaman online, saya hampir kehilangan harapan sampai Tuhan menggunakan teman saya yang merujuk saya ke pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ms. Cynthia, yang meminjamkan saya pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp800,000,000 (800 juta) dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa konstan pembayaran atau tekanan dan tingkat bunga hanya 2%.

      Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya terapkan dikirim langsung ke rekening bank saya tanpa penundaan.

      Karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik jika dia membantu saya dengan pinjaman, sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres atau penipuan

      Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman apa pun, silakan hubungi dia melalui email nyata: cynthiajohnsonloancompany@gmail.com dan atas karunia Allah, ia tidak akan pernah mengecewakan Anda dalam mendapatkan pinjaman jika Anda mematuhi perintahnya.

      Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: ladymia383@gmail.com dan Sety yang memperkenalkan dan memberi tahu saya tentang Ibu Cynthia, ini emailnya: arissetymin@gmail.com

      Yang akan saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran cicilan pinjaman saya yang akan saya kirim langsung ke rekening perusahaan setiap bulan.

      Sepatah kata cukup untuk orang bijak.

      Delete
  2. bestnya...plannya nak ke sana jugak. share info banyakkkkkk-banyakkkkkkk plis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Syieda... tp lmbt la sya ni menulis... very slow 🤣

      Delete
  3. Berbaloi juga harga tiket tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, Inter Europe tix mmg murah2 bln dec, prof.

      Delete

FROM LONDON TO MARRAKESH

From London, we departed to Marrakesh from London Gatwick North Terminal. In the morning, we waited for Easybus near Chelsea Stadium... near...

You may also like to read these...