RUSSIAN PARK

Kami sampai Harbin CC malam... dah dekat pukul 8. Checked in bilik kami and hantar ustaz ke Kazy hostel. Mula2 kami semua pon nak dok Kazy tapi sebab bilik quad dah habis, tu yg saperate tu... tak jauh dari youth apartment ke kazy tapi, sesat juga masa nak balik malam tu. Silap simpang..termasok ke  zhong yang street...hahahaha...

Sampai kazy, kami tempah van untuk esok. Ada seorang staff sini nama jessica yg blh berbahasa inggeris. Kami ambik van setengah hari ja. Murah bila bahagi 8. Sebab petang kami dah nak p Ice festival. Kat sini ada juga ski trip. sangat murah kalau bandi ski trip lain. 100 yuan shj all in termasuk gear, tp kami x p, dah x sempat....huahahahahaha.....

So, the next day kami ke Russian Park dulu di area Sun Island.
Tiket nak masuk murah ja, 30 yuan seorang. Tapi pagi tu memang sejuk... rasa botox muka sejuknya...hahaha... keras kejung.... x ade lah apa sangat kat sini...ada rumah2 dan barang2 berunsur russia. Jom tengok gambr yg ditangkap dalam kesejukan teramat ni...hahaha...


Di parking lot. Kami antara yang terawal sampai. Suhu pagi ni dalam -10 rasanya.
 Jom tengok kat dalam. Salji memang memutih di semua tempat.


 

Acara wajib


Banyak etul jual patung ni...

Presiden-presiden Rusia. Yang mana satu yang anda paling suka?
Sya cuma kenal Putin aja...





In one of the Russian Houses....

Bergambar dengan Carolina ke Madalina nama dia.. gitu la

Eh eh..sapa ni?













Sekor lagi...

Dua-dua pon x faham....

All of us
Lepas Russian Park, kami ke Songhua River yang dah beku....:)

Comments

  1. sejak dari tahun 2012 lagi saya teringin sangat nak pergi ke Harbin, tapi sampai skrang masih lagi tak menjejakkan kaki ke sana. Hopefully one day nanti sy mampu ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah DP.. Saya doakan semoga awak dapat jejak kaki ke sini.. Harbin is something very different from what i have expected...

      Delete
    2. Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

      Delete
  2. yang si bulus tu pun kemain gebus !! geram hehe tu mesti tengah tahan sejuk hehehe.. kembang je nampak bulunya. bestlah.. nanti nak itinerary. sampai tu tatau bila tapi buat semangat =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blh siti. No problm. Mmg.. si bulus dok atas heater.. nk bg pnas

      Delete

Post a Comment

Popular Posts