Saturday, 20 July 2019

OUR FIRST DINNER @ MARRAKECH

Malam tu lepas check in, perut berkeroncong dan terasa sngt lapar. Kami pun turun bwh, jln ke luar sikit dan terjumpa sebuah kedai local.. kmi pon order... that was our first decent meal in Morocco.. sedap! esp the pizza.. freshly made when ordered. Harga food ok la.. moderate..😀
ini x tau apa.. may be chutney2


RM9 PIZZA




Lepas mkn, kmi jln2 Jemma Al-Fna... still happening wpon dh mlm.  Dkt sini blh lihat mcm2 kerenah penduduk tempatan. Ada yg main game tepi jln.. ntah apa ntah nma game tu.. ada yg main music... jualan mknan dn brng2 usah ckp, mmg bnyk. Harga souvenirs pon ok kt sini... esp lampu2 comel tu
.. bru mcm rm2-rm 3 ja yg kecik.


Stall buah ni mmg ada bnyk, hrga pun
murah2 semua.. freshly made! 


Pukul 11 lbh, money chnger still buka. So, dptla tukar duit dirham.  Lepas jln2, kmi pon blik.. Sblm tu, hntr ustad ke riad dia dulu... Grapevine... rupanya hostel ustad nun di hujung jln... x jauh sngt... around 5m walk dr kmi...


Our family room consists of 1 double bed n 2 single beds... ok bilik dia.. cntik!

Ok, nite2 all.... esok nk mengembara lg...

2 comments:

  1. Hhmm yummeehhh tak sabar nak ke Morocco moga Allah izinkan satu hari nanti

    ReplyDelete

DAY 2: AROUND MARRAKESH CITY

Hari ni x ada apa2 specific plan. Just jalan2 around Marrakesh sambil melihat budaya, resam, dan adat org2 di sini... Bangunan2 mereka pon l...

You may also like to read these...