Feel free to follow...

Thursday, 6 June 2013

ANGEL'S HOME HOTEL

Salam Semua! Di Istanbul, kami duduk Angel's Home Hotel. Why did we choose the hotel? Harga murah kot...he..he.. 35 euro per night for a private room. I booked directly from the hotel's website. Dapat free shuttle to airport. Location: Tp kena jalan sikitlah dari tram. Mula2, susah jugak nak jumpa, tp bila dah jumpa, ok aja...  Service? Okla.. no complain whatsoever. But don't expect 5 stars service plak di sini...:)

Senang nak locate, coz hotelnya warna merah bata.
Tu...nmpak x.. di sekitar2 ni, semua hotel....
If u walk to the hotel, it will take u about 10-15 minutes from Sultanahmet (cara berjalan org M'sia)... ikut lorong kecik2.

From Sultanahmet tram stop...
Jalan ke arah Hiprodome.. sampai hujung, masuk ke kiri...
Jumpa Arasta Bazaar. Walk through the bazaar. Price wise, cheaper than
Grand Bazaar
Then, lalu kat kedai2 ni...
Tapi.... selepas sehari dok sini, we discovered a short cut that could lead us to Sultanamhet in less than 5 minutes time... Masuk ikot pintu F (Blue Mosque). Tp kalau balik tngh malam, dh tutup la... Keluar aja pintu ni, terus sampai ke Sultanahmet.

Tadaaaa....The hidden gate..We found u! U'll be in Sultanahmet in no time
Here's the bedroom. We stayed at 2 different rooms. The photos were taken from both rooms. Our 1st room was smaller but we had the view of the blue mosque. The 2nd room was bigger.  Hiasan semua sama...

The bed
TV, towels and mini bar
Meja solek
Bathroom

Breakfast was fine. In fact, super fine to me.. Mula2 x berapa suka, lama2 jadik sangat suka plak. Every morning looking forward for the breakfast. Tempat breakfast dkt tingkat atas, boleh makan di terrace, mengadap ke Laut Marmara atau pon makan indoor.

Cantik btl view.... Lagik semangatla nak makan...

Or, u can opt to dine inside. Kat luar sejuk...


Food selection sama ja hari2 tp okla..variety...
My fav!
Nyum...nyum...
Dkt bawah ada disediakan biskut2 dan kek2 serta
minuman. Boleh bancoh sndiri. FOC 24 hours.

Free usage. Boleh juga main board game
free.
New friend.
Ada masa boleh tulis postcard. Postcards are free. Ada kat bwh..
Pelbagai gambar.   kalau nak suruh mika post, bg duit setem.
On the way nak balik ke hotel, ada banyak restoran. Boleh singgah yg mana2 suka. But we liked to dine at Dodoy coz the food here was cheaper than other resto. Taste pon ok... Boleh delivery nih tau....

In front of Dodoy...

9 comments:

  1. Salam Farik...ohh istanbul..bila dpt dtg lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nekcik..he..he..susah nk jawab tuh

      Delete
  2. Murah hotel tuuu...Boleh cuba kalau ada peluang ke istanbul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. May be coz winter season kot..Kalau summer, rasanya harga up sket...he..he..

      Delete
  3. Rindunya bila baca...Istanbul aku datang.....hopefully.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon rasa nk pergi lagi..x habis round lagi tp dlm berita keadaan mcm kurang slmat sket...

      Delete
  4. I tengok macam sama ja ngan hotel biasa..murah lagi tu... best jer.. :)

    ReplyDelete
  5. Samalah dngn hotel2 yg seumpama dngnnya...dkt lane angel's home ni dan sebelah2nya, semua pon hotel kecik2...cantik2 semua..nmpak cozy... cuma kalau sesiapa yg nak betul2 sebelah tran station, x blh la duduk area ni...

    ReplyDelete
  6. tuhdia, header pon suma baru. punya lama x on9.. and spt biasa lah, blog ni meriah dgn jalan2.. xde rehat. best nye!!!!! idola nih

    ReplyDelete