Feel free to follow...

Friday, 5 September 2014

SYDNEY OPERA HOUSE: NIGHTS & DAYS...

Apa khabar semua..? Setelah sekian lama menyepi, bila masuk ke blog, terbersin2 nak membersihkan sesawang part 2....:) Rasanya sejak puasa hari tu x update ape2 di sini. Hari ni MATTA Fair bermula. Ada sesiapa yag pergi? Tadi memang cadang nak pergi, skali bila dah balik rumah rasa malas pulak coz x ada ape yang nak dicari. Schedule dah penuh until end of the year...he..he.. Skrng ni tngah nak mencarik2 lokasi for next year...he..he... any suggestions? i have a few places in mind already..tp still nak find tune here n there

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anyway, sukacita dimaklumkan... saya akn sambung cerita sydney yang dh terbengkalai sekian lamanya...(sambil sapu2 habuk...) Rasanya x ada apa nak diceritakan sangat coz saya rasa semua dah sedia maklum the famous opera house. Sydney Opera House ni dikra icon Sydney lah yer tuan2 dan puan2. Kiranya kalau ke Sydney, x singgah ke sini memang x ke Sydney lah org kata...

Di sini saya letak gambar2 yang diambil masa malam dan juga masa siang. So, up to all of you to judge..masa bila cantik nak tngkap gambar/berkunjung di sini..he..he..



Harbor Bridge...




Spot lepak carik WIFI free. Laju jugak linenyer...

 Personally, saya rasa angle ambik gambar dari feri nak ke Manly adalah yg paling cantik...

The same bridge @ Daylight
Dari kejauhan
Lebih Dekat...
Lagi dekat
 Sebelum tirai dilabuhkan...

Haiwan ape ni ya? Kami jumpa waktu jalan2 kat park.

10 comments:

  1. Setuju...sudut paling cantik untuk ambil foto Sydney Opera House ialah dari feri menuju Manly...

    ReplyDelete
    Replies
    1. En mie pon ade gmbr dr feri kan? Nmpk dlm blog hr tu...

      Delete
  2. view pic waktu malam lagi cantik terutama angle semasa naik feri..
    binatang tu?..apa tu ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah tu jm... ntah binatang ape ler tu

      Delete
  3. Ooh! I love, love, love, LOVE Sydney Opera House, haha! Bagi saya, salah satu tempat utk ambil gambar Opera House memang atas feri. Selain tu, kalau ada kamera zoom, boleh juga ambil dari lokasi2 ni:
    - kawasan dekat Mrs. Macquarie's Chair
    - Stesen feri utk Taronga Zoo
    - Seberang Harbour Bridge (Olympic Drive ataupun Milsons Point)
    - McMahons Point Wharf

    Kalau nak upclose, dari "belakang", kawasan masuk ke pintu utama Opera House tu pun lawa juga. Ada sesetengah gambar ni ada di instagram saya kalau nak tengok. Eh! Terpromo pulak, haha! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gmbr2 I mnalah blh nk compare dngn gmbr2 u...haha...mcm langit dn bumi bezanya...haha. ...yr insta ya..will do!

      Delete
  4. Gambar waktu malam tu memang sangat cantik la...
    Memang betul gambar dari feri tu lebih elok sebab nampak harbour bridge dan opera house sekali...
    Waaa nak ke kemboja pulak ye Farikica !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..mna kak ita tau nih? Suspeng..suspeng. ..

      Delete
  5. syoknyerrr..ok next AA promo nak book Sydney heheh

    ReplyDelete