Feel free to follow...

Tuesday, 23 September 2014

To go or not to go....

I've been dreaming to go to Xi'an since I was younger. And the feeling gets stronger and stronger when AAX opens a route to Xi'an. This morning, I simply checked the ticket's price for the upcoming federal territory day holiday. To my surprised, the price was RM690 (return) which was quite reasonable.


The whole morning I contemplated with myself whether to book or not to book the ticket. Ive been doing my maths and a quick research on the trip. At last, I decided to forgo the idea.....huuaaahhhh.... I am so sad but I guess that's the best for all...


There will be other cheap tickets in the future...I hope so... there must be!!!!

I have my own valid reasons  of not pursuing the plan...1st, it's the end of jan, the teperature will be freaking cold. Checked the net..-3, I dnt think my kids can bear with the cold dry weather. 2ndly, poket might be kering...hehe... after a long holiday in December. .. last but not least, im not so sure whether 3rd feb is a public holiday...if it's not, habisla...mmg confirm x dapek cuti.

Well, I guess Xi'an will just have to wait....

One fine day...one fine day...
Courtesy of Wikipedia. .. 

22 comments:

  1. samalah lah kita Farik..teringin nak makan makanan chinese muslim yg banyak kat sana...tapi tak taulah bila dapat sampai ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..kan.. saya tngk muslim street tu.. mcm best btl...cm2 mknan.. saya mmg suka chibese food tp nk carik yg halal tu mcm payah ah... masa kt beijing pon, syiok mkn2 kt kedai muslim. . ki mcm mi sup tu mmg sedap tol. ..

      Delete
  2. wah saya pun teringin sgt laaa nak pi xian ni tapi tak sampai seruuu lg...hehehe kalo ke sana, nak pi sekali beijing....sbb tak sampai lagik...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beijing pon best dj...hehe... sopping2 kat psr.. tmpt menarik pon bnyk

      Delete
  3. Last week memang duk layan dokumentari pasal the terracotta warriors. Tapi xnak gi solo & most of my travel partners nak jejak Aus dulu baru fikir Xi'an. Susah kan kalau dah rasa nak gi or xnak. Kadang sampai masuk mimpi tau. Sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..I know that feeling.. ni travel pattner doh... travel expenses tu...kikiki... but insyaallah next year juga nk cuba. .but not at an earlier part of the year la kot....

      Delete
  4. Saya dah ke Xian. Saya pergi sorang-sorang je. Kalau nak ke Xian cara saya, bacalah blog saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dh bca prof..lama dah saya bca..bila bca citer gang2 blog, lagikla semngat waja..hihihi....

      Delete
  5. samalah kita Fari..JM pun teringin sgt nak ke sana tetapi memandang kan byk lagi trip bersusun ni so pejam mata n say good by je lah..tak nk tamat..Jgn sedih2 ye AA ni selalu je ada sale x dpt pergi sekarang ada masa lagi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tu...nk tunggu sale 0 sen lah..hehe (nyedapkan hati)... bersusun dh JM...? Amboihhh. ... tu dia...hehe. .. saya plan tu dh ado 4 next year tp masih blm book pe2 coz takwim opis 4 next year blm kluar.. takot kena time ade event ape2... naya tiket nanti... dhla rm x bp nk ade.. tiket burn plok...hehe... naya

      Delete
  6. mmg sedih kan? tp takpe bulan Nov ni kuar zero fare promo ( based on my forecast ekeke)
    x pernah plak baca psl Xi'an..bile u tulis ni kite gugel Xi'an mcm best je!

    kite pon tgh frust ni dah propose 2 trip kat hubby tp die approve 1 je.huwaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..hubbies are always like that.. I pon sbnrnya itula jugak one of the reasons...kikiki.. bln 11 ya? For end of next year eh? Haa...mesti grab ni... klu x jaoh, dkt pong jadik..kikiki...
      Farra, ape u punyer blog?

      Delete
    2. dah jumpa kan my blog hihi
      yer next promo mesti cover Q3/4 next yr hehe..so jom standby! kite plan nak beli tix Melb/Syd to transit to NZ..sbb cheapskate punya psl..eheh..dr Oz ke NZ naik Jetstar..this one hubby approved! yeh!

      Delete
    3. Hmmm..nz blm lg kot coz masih dok Kempunan tiket rm650 ke christchurch dulu..huhu... return lak tu... nk ke belah2 utara next year.. ya sudh jumpa..hehe

      Delete
  7. ehh..go la...best tu. AA promo tengah rancak sekarang. best tu..pegi tengok terracotta army!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula tu...I nk p time kurang sejok sket... nk bwk ank2 takot mika x thn... mmg nk p sngt2. ... murni dh p eh?

      Delete
  8. macam dalam citer the mummy pulak tengok terracotta army tu, tak pernah terfikir pulak nak ke sini. pejam sebelah mata je farikica, pastu tangan klik proceed to payment :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha orga.. mmg ko kan... ape projek skrg? Lma x dngr citer.. last skali bca psl citer dg... p lah orga.. best sini.. tp rsanya itu je la tarikan menariknya kot..

      Delete
  9. Ade rezeki nanti pergi tauuuu. Wishlist sangat kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...membca ceritamu memberi sejuta inspirasi...

      Delete