Feel free to follow...

Monday, 28 September 2015

LAKSA KUALA LUBUK MERBAU

Assalam semua. Malas betul nk menulis skrg... mood kusam sekusam cuaca yg berjerubu skrg....😀.... Sebenarnya dah ada tulis satu post baru tp dok terkusam dlm draft, x tau bila nk publish.

Keadaan jerebu di Sg Perak, ni
dekat area2 lembah tmpt mkn2
tu. 
Post hr ni post baru sbnrnya... smlm baru p makan. Dah ramai org cerita tentang kesedapan laksa ni tp smlm baru sempat mkn. Blik raya dulu pnh p, tp nasib x baik, sudah sold out.

My personal verdict: biasa2 aja. May be because im not a die hard fan of laksa kuala... i prefer penang or laksa kedah better.  lps ni nk try yg lagi satu tu plak, laksa pokok asam, asam limau.. ntoh lupa nma, aka laksa sarang telur. Smlm kedai tu tutup plok. Raya kot.

Nmpak sign ni, terus masuk kanan (if u r
From Kuala Kangsar).
Jalan nk p laksa lubuk ni agak mncabar, jalan kecik satu kereta ja lepas. So, if ada kereta from the opposite site, kena pandai2 la give n take. Silap2 hb mmg kita ingat dah sesat sebab rasa mcm x percaya ada org buka kedai laksa kt area dalam2 ni....

Jalan yg sempit ditambah
pula hari hujan tp nk try punya
pasal...redah juga.

 Bila dah nmpk surau, blh masuk kanan. X snap pula gmbar surau semalam.
 Tadaaaa... dh sampai. Kedai kampung ja tp kalau hr cuti, kereta pelbagai bangsa mai mkn sini.... since smlm hujan, hnya ade satu family chinese dtg mkn.

Pandangan depan warung

Pandangan sisi. Nmpak x bangsal belah sana tu,
Situ dapur tempat mereka proses laksa.
Mereka buat laksa sendiri.

Harga semangkuk RM3 tp yg kat atas tu
 yang  kami tapau setengah kilo = RM6.50.
If sekilo = RM13.
Tadaaaaa...... 

That's all for today! If kalau terlalu/tersesat kat area ni on the way nk ke Gerik ke, ke Lenggong ke... blhla divert ke sini skejap, try2 laksa kuale.

Cuba teka apa ni? 


6 comments:

  1. memang pasti sedap kan laksa ni..sebab fresh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg yg minat laksa kuale pasti suke !

      Delete
  2. ehehe CT tak minat laksa gak.. kalo Tok buat untuk raya mula nak monyok..
    diorang hirup kuah sakan tapi kite ni x leh telan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...laksa lah sedap ct... tmbh yg bnyk serdak2 ikan...hihi

      Delete
  3. projek laksa? itu nama kedai tu e...ke laksa lubuk? laksa buat sendiri? laksa beras lah ni...tapi kalau tgk kuah tu cam cair je...JM ni mmg 'hantu' laksa...so boleh beza lah mana sedap mana tak ngeh ngeh ngeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laksa kuale mmg kuahnya gitu JM... aka2 cair gitu... klu p kuala jangsar, cer try singgah kt tmpt2 labu tu.. bnyk org jual laksa

      Delete