Feel free to follow...

Tuesday, 24 November 2015

LEE GARDEN AREA, HAT YAI

Orang kata kalau ke hatyai, x sah jika tak ke area Lee garden, betol x..? hehehe... Pendek kata Lee Garden area ni kira the heart of Hatyai lah kan.... Kami 2-3 kali jugak mengulang ke sini... Makan dan shopping di sini... Parking kereta dekat covered parking hotel. Bila nak masuk dan keluar bangunan shopping complex tu security agak tight. Kena check scan bagai... May be after kes bombing di Hatyai lah kot... Makan kat sini tak usah cakapla..memang variety... Macam2 ado... pilih aje nak yg mana.... Harga pon affordable. Masa kami p ni, duit Malaysia dah naik tp sikitla... RM1.30 = THB10.  Sekarang ni naik melampau dengar citer... Iye;ah, memang teruk kan currency M'sia sekarang ni.. Bukan susah kepada businessman aja, travellers bajet mcm kita pon affected dengan masalah ini.
Tak ada banyak nak cerita sangat, just belanja gambar aja la...


Masuk2 jumpa Watson.. Shopping2 di Watson dulu... yang saya perasan,
Johnson n Johnson memang murah kat sini.... Dua bedak johnson besar baru
RM4 masa promo. 
Vaseline Range
Terliur tengok MrDonut tapi x pasti blh makan ke x.. Blh x?
Famous patung Mcd ni...
Hustle and bustle of Hatyai Town
Penjual mangga memang ada di mana2
Seafood
Aktiviti wajib ... 
Lepas tu kami naik tuk2 ke night bazaar. Murah aja.. bukan nak belik sangat pon. saja nak merayau2 naik tuk2.. kat M'sia tak ada kan...


Masa tu dah malam, so night bazaar pon dah nak tutup, tp still ada kedai yg buka. Farah sempat belik headphone THB20. Papa die kata murah.

Antara kedai di night bazaar. Ala2 jualan kat depan Tesco Cheras tu...
hehehe...
Lepas jalan2 sekejap kat sana, kami naik semula tuk2 ke Lee Garden.

Ini wajib di makan hari2 sepanjang di Thailand...WAJIB!
Muka kenyang... Tengok perut adik Farah...hahaha!!!
Sebelum balik kami belik nasi lemak ni.. nasi lemak ni sedap. 2 hari
mengulang belik. Makan dekat hotel tengah malam. 
Lauk ayam goreng. ada 2 saiz ayam, 1 yang kecik, 1 yang besar.
Sebelum mengundur diri... terimalah one of my fav food in Thailand... most favourite bukan ni..he..he.. agak2 apa...? Sapa dapat teka, akan dapat hadiah...hehehe...

Nyum...nyum... x sama dengan kat sini ya... lain rasanya... lebih
lemak manis

26 comments:

  1. Alah! Rugi lah tidak pergi Night Bazaar masa pergi Hatyai last two years. Saya dan kawan cuma fokus area around Lee Garden jak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just another shopping bazaar D. Not that interesting to me but if u wanna buy clothes, perhaps it's worth visiting.

      Delete
  2. Makanan! menggodanya tengok dengan pulut mangga tuh, terliur dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap Sarah.. tu yg naik berkilo2 kg bila blik kl... kikiki

      Delete
  3. pulut mangga ke? yang lemak manis tu..nyum,nyum

    ReplyDelete
  4. Gi Hat Yai pun happening juga... takyah jauh2...

    ReplyDelete
  5. aku nak teka pulut ayam?betul tak?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..salahla DJ.... citer krabi aku bg tau jawapan...:)

      Delete
  6. Ayam nmpk menyelerakan.. Yumm yumm..
    😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memag sedap pon..he..he.. tu yg dok mengulang sampai 2-3 hari tu

      Delete
  7. Replies
    1. Dekat jer tu... bila2 blh shoot ke sana...hehe

      Delete
  8. Lee Garden tu susah nak dapat bilik... Manjang penuh aje kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm.. x pasti pulok... psl aku slalu klu p mna2 pon x brp prefer central sngt... suka yg jaoh sket, lbh aman damai...hehe. .. penoh dek malaysians ler kot haha.... rmsi rombongan cik bedah aku nmpk ritu... berbas2.... skali mereka serbu tmpt refleksologi, hbis....! Nasib waktu tu kmi dh selesai..☺

      Delete
  9. Cantik semua gambar, paling terliur pulut mangga tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulut mangga sana mmg sedap... cukup lemak manis nya raihanah

      Delete
  10. pulit mangga lemak manis sedapp tu makk ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... semua pon terpikat sma itu pulut mngga ya ☺

      Delete
  11. Nice blog with lots of detailed posts. Looking forward to the mango sticky rice on my next trip to Thailand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..u should try. Tastier than malaysia's version...

      Delete
  12. arghh...pulut mangga is terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..jngn tetiba terngidam sudah jm...

      Delete
  13. i love it where there r good food =)
    ngulang makan 2x tu confirm sedap sngt tu ehehe.. bagusla security dah ketat sikit.. they should la kan.. takut kes sama ngulang lagi..

    rasanya sbb J&J mmg kilang kat Thailand.. dats why la kot murah.. plus.. apa je kat Malaysia ni yang murah ? ngeh3..

    ReplyDelete
  14. Rsanya.. mmg murah jnj sini... mmg sedap sarah... haha... haah mmg kena scan bagai.. mungkinla kot.. takot org bwk bom

    ReplyDelete