Pages

Friday, 21 April 2017

THE FROZEN SONGHUA RIVER

After the Russian Park, we stopped by at Songhua River. Dekat ja.. just across the road from the Russian Park area.

The Songhua River (Chinese pinyin: Sōnghuā Jiāng) is the largest tributary of the Heilong River. It ranks the fifth longest river in China, runs about 1,897 kilometers long and covers a drainage area of 545,600 square kilometers. The source of the river is a crater lake called Heavenly Lake with an elevation of 2,189 meters at the top of the Changbai Mountain, which borders North Korea in China’s Jilin Province. The water falls down from the Heavenly Lake and forms a waterfall, as if the water rushes down from heaven. Hence the local Manchu inhabitant called it "Songga-liwula" (means Heavenly Lake). It is considered that its Chinese name "Songhua" is from its Manchurian pronunciation - "Songga-liwula".

Opposite the river. Salji masih memutih.

Kena seberang jalan. Atas jalan tak ada salji, perhaps pekerja dah scoop pagi2 lagi
supaya senang kenderaan nak lalu.

On our way to Songhua River.

The river is 4 meters in depth and 1 kilometer in width on average in Harbin reach. Songhua River has more than 900 branches in large and small size. The river is frozen over from November to April the next year.


The Songhua River in winter is no less bustling than a summer bathing beach. It's frozen hard with ice nearly one meter thick, turning it into a huge playground for all kinds of ice sports. You can go swimming, skating and ice sailing, or ride in ice junks or horse-drawn sleighs.

Ladies and  gentlemen, presenting the Songhua River! When we mentioned river, mesti
ingat ada air mengalir2kan.. Ya, yang ini lain macam sikit. beku ya!


One can get here by the cable car too. 


The frozen Songhua River. Kat sini terkenal dengan aktiviti berenang dalam sungai beku
tp kami x tengok la pulak aktiviti tu. May be, ada masa2 tertentu kot.

Us. Semua muka berbungkus ya. Memang kena begini, kalau x, pedih dan rasa nak tercabut hidung. 

Cable car di celah-celah ranting pokok.
As the largest branch of the Heilong River, Songhua River winding through Harbin for 117 kilometers and served as an important artery for the development of the city. In the 17th century, under the reign of Emperor Kangxi, naval ships were stationed along these areas, and resisted the invading Russian enemy successfully. After that, in 1689, Sino-Russian Treaty of Nerchinsk was signed. That is the first border agreement between the Qing government and the imperial Russian government. On June 6th, 1898, a Russia warship taken on the engineers and surveyors to made a topographic map for building the China-East Railway. There landing point is where the Flood Control Monument located now. From then on, the river became busy and lots of material needed for build the railway were transported through this River and then, a modern city was erected at the south bank of Songhua River.



Antara kenderaan yang digunakan atas sungai beku ni 

Kami mula negotiate nak naik menda alah ni... Laju betul... Nak tercampak rasa.. Dah la serpih2 salji masuk mata. We paid 50 yuan for the ride. 

Getting ready to go!
Hubby tried this




Ustaz

Kereta kuda pon ada. more expensive.

This one is the most expensive...200 yuan per person...huhuhu...


Lepas Songhua River, kami ke train station kejap nak ambik tiket balik kami coz hari tu tak sempat nak redeem sbb dah nak kena tinggal train kan hari tu....huhuhuu... Kami pergi redeem di Harbin Main station tp balik nanti di Harbin Xi (west), Mengikut ctrip, kita boleh redeem di mana-mana saja train station sekitar China.


On our way to the train station, we spotted this giant castle in the middle of the road. Kita yang x biasa ni memang
rasa pelik,... jalan sikit, ada ice castle, jln depan lagi ada ice castle.. ehh depan tu ada ice lain pulak...



All the info is taken from:  (taken from: http://www.icefestivalharbin.com/article-p14-songhua-river.html)

To be cont...

15 comments:

  1. Wah bestnya... kena masuk senarai Harbin ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best PLM... sila pergi😍

      Delete
    2. Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di 🐣PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBAL🐣

      Delete
  2. "The river is 4 meters in depth and 1 kilometer in width on average in Harbin reach.

    Wow, i cant imagine how gigantic the river is. Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I got that info from the article i read... yeah.. from my own personal eye view, it's pretty huge.... gigantic, yeah....😀

      Delete
  3. wow harbin -ada dulu hubby plan ajak ke sini tapi takut gak ciku tak tahan sejuk sana (dengar citer boleh below -30++)..tapi memang cantik tu icefestival in harbin.Hopefully leh tgk pic melalui ur blog aje..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ciku..memang sejuk bedi... terketar2 esp masa kat Ice festival.. gambar semua gegar2 sebab tngn ketaq..hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. Ya..sngat cantik MKL. dan beku juga..haha

      Delete
  5. So beautiful ..... thanks for sharing.

    ReplyDelete
  6. my wishlist yang belum dapat potong lagi. Harbin insyallah one day !!! nak main snow puas-puas hehe.. seronoknya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ct... mmg snow merata2.. sejuk sngt, x tahan

      Delete
    2. Siti,

      I was in kyoto last year. The temperature was 4c at night. I couldnt stand the cold and moved to osaka.

      Itu belum ada snow. Kalau ada snow, semua kecut.

      Delete

FROM WANGFUJING TO THE PEARL MARKET

After lunch ( click here for previous post ), kami pon jalan la ke hadapan without knowing where we headed to... rupa2nya jalan tu tempoh wa...