Feel free to follow...

Monday, 21 April 2014

BERASTAGI

Lama betul x update blog... Sawangnya dah 9 inci... naik batuk membersihkannya....


After 4 days, today would be the last day of our Medan trip... so, we went to Berastagi Town. Kecik jer town nyer. .. We didn't go to the fruit market. Nothing seemed to catch my interest there... Tapi ramai org datang sini p fruit market, belik pisang kaki...

Berastagi Town....cuaca mmg best... Nyaman
Beli belah kt kedai2 kecik tepi jln... Lepas tu naik kuda....







Farah mmg suka sangat kuda....

Kami yg x brp minat ni naik
 kereta kuda jer la...
On the way ke airport, kami singgah mkn dn lps tu ke kedai Zulaika belik kek lapis.
My personal fav would be choco brownies..
yg lapis legit  tu x bp suke la...
After this: Budget yang telah dilabur ke Medan...;)

12 comments:

  1. Salam..


    tetiba teringat cerita Medan.. pegi tahun 2008... best sangat.. now dah meletup ni tak tau cam ne agaknya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg masa saya p tu, letupan tu x affect ape2 yg di berastagi accept bg sesiapa yg nak panjat gunung ler... kalu setakat di kejauhan, ok...x da ape2 pon...

      Delete
  2. Assalam Yong

    Baru 9 inci jer...tak tinggi mana pun sawangnya...
    belum sampai tahap berlumut tebal lagi menutupi atap...haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam yong,

      Hehe..lom tebal eh? Mcm ada experience jer yong..haha...

      Delete
  3. Saalam... AA buat pomo gi Xian tuuuu. Hehe. Boleh beli tix!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Haah..td I tngk website AA.. melompt2 sekejap...haha... tp I think insyaallah next year. This year dh penuh la siti...:) mmg I akn ikot iten u, confirm!

      Delete
    2. Bestnya ada direct pergi Xian kan... i pula yg excited! Hehe. Okkk, nnt cerita pulak dlm blog yee! :)

      Delete
  4. Kena 5 hari jugak kan utk medan je? Emmpphh ingatkan pegi weekend sempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haala syieda coz from 1 place to the other to agak jaoh. X pegi kang, mcm rugi coz sah2 u takkan mai dah tmot yg sama twice. .hehe

      Delete
  5. Dah bersawang 9 inci? Meh saya tolong sapukan sawang tu he he he...
    Saya pun dulu bawa balik kek Zulaikha tu. Seronok sangat pergi Brastagi.

    ReplyDelete
  6. Ha'a..betul tu dh lama tak update lah..hoyee..dah habis citer Medan..lepas ni ke mana fulak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bln dpn ada satu trip JM...hehe. ..

      Delete