Feel free to follow...

Friday, 8 January 2016

A FEW HOURS AT KRABI TOWN

We didnt do much at Krabi town. Just killing a few hours here will do. Krabi town is about 20-30 minutes drive from Ao nang. Jln kampung, less car, greenery, limestone... so peaceful.

Perjalanan ke Krabi dari Ao Nang memakan masa hampir setengah jam.

Tertarik dngn patung monyet
yang tersergam tegak ni... haha...
Ni x taula, sungai ka, kuala ka.. laut ka.. tp cntik scenery

Famous icon @ Krabi... ketam giant dn anknya
Apa lagi, bergambar sakan ler...
Cantikkn?
Beginilah rupa Krabi Town di tengahari...

Replica helang pula
Mcm kt Kuala Kangsar..haha...
Kedai bundle dimna2 ada....
Kami lunch di salah sebuah restoran halal di krabi.  Kt Krabi ni bnyk kedai kain ela. Sebenarnya sblm mkn td, saya dh rembat chiffon beb pasang. Harga mcm lg murah dr KL. Sayang tak ada gmbar sbb ghairah sngt membeli.
Lepas lunch, kami p ke pasar tempatan mereka... mcm2 food ada jual. Since kami p weekdays, so x dpt nk p famous pasar mlm.
Pasar yg mnjual brg kering, basah dn food

Durian siam weihhh tp kmi x try pon
Mcm2 mknan halal ada dijual. Harga pon murah2.... kerabu sngt sedap. Mcm2 jenis



Air mangga rm2 mmg minuman
rasmi ya... mna nk dpt pekat likat
dngn harga rm2.30
Lepas beli2 kt pasar, kami singgah Tesco belik brg J&J....

Sebelum mengundur diri, terimalah roti planta pisang dak Farah....

12 comments:

  1. makan kat kedai makan yang dalam pasar jual buah-buah area krabi city hotel tu ke? ada beberapa kedai makan muslim kat situ, teringin nak cuba masa pergi bulan september haritu tapi takjadi sebab nak 'simpan perut' utk beli makanan kat night market..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok ler klu p time weekend sbb ade night market... hehe. .kmi x merasa night market. Org kta meriah

      Delete
    2. Syok ler klu p time weekend sbb ade night market... hehe. .kmi x merasa night market. Org kta meriah

      Delete
  2. alahaii mcm syiok jer kembara Krabi ni Farik..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mkn mcm2 ada nekcik... semua sedap2 belaka...

      Delete
  3. Boleh kita cuba stay kat Krabi town Nekcik... dulu pergi duk kat Aonang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blh juga... hotel lbh murah tp xtvt limited sket... x sehappening aonang la kot..hehe

      Delete
  4. tang mana kedai kain ela... ...tak jumpa .kalau tak memang penuh kain ela bawa balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada 2-3 kedai jumpa... mereka ckp melayu ja... dkt area2 kedai dn supermarket tu... bnyk kain

      Delete
  5. Salam.

    Bestnya makan angin! Teringin sgt nak ke Krabi..cuti2 Asia plak hehe. Thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  6. Salam.

    Bestnya makan angin! Teringin sgt nak ke Krabi..cuti2 Asia plak hehe. Thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome ishamizu... blh la try bila2 free...seronok juga...

      Delete