Feel free to follow...

Saturday, 30 January 2016

BUDGET KE HATYAI DAN KRABI.

Perjalanan kami ke selatan Thai memakan masa selama 7 hari 6 malam. Kira seminggu lah kan, kalu nak senang cerita. Berikut merupakan expenses kami sepanjang berada di sana.

 
PETROL RM425.00
TOL RM110.00
PONGCHANG RM231
HALEEVA RM346.5
GREENVIEW RM102
SNORKELING RM137.5
TUK-TUK RM31.35
ICE DOME RM121
Total:                                    RM1485.35

RM1486.35 ni kalau dibahagikan dengan 4 org, kira satu kepala jatuh dalam RM371.60  untuk 7 hari perjalanan.  Kira ok x? Makan, minum dan belik2 barang dalam RM440. X campur dengan yang di atas. Massage seorang RM22.

Pongchang Hotel, Tempat tinggal kami
semasa di Hatyai
Cantik Hotelnya, mcm baru...
Kesimpulannya, seronok ke Hatyai dan Krabi. Sngat enjoy especially the food. Superb! Memang makan sesaje. Akibatnya, berat pon naik bila timbang di KL.... Kweng3.... Apa yang x sempat? Kami x sempat naik gajah. X jumpa sarang gajah...sob..sob... Emerald pool memang kami nak skip. Perasaan ber roadtrip? Seronok, sebelum ni cuma roadtrip dalam Semenanjung aja... 15thn dulu penahla buat pusing satu semenanjung... dalam 2-3 peringkat. Hajat hati nak roadtrip ke new zealand atau pon europe tapi besar bajetnya tu...kena tunggu lain tahun pula...hehehe...




THANK YOU ALL FOR READING... 

17 comments:

  1. jumpa ketam besar tu....tapi ambil gambar dari kereta je.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tq ☺ di kala ekonomi merudum, kena la bajet ala2 siput...huhu

      Delete
  3. Replies
    1. Kan..kan... tp tu x masok belik2 lg tu nekcik

      Delete
  4. Fari, ok sgt la kos ni utk 1 famili! suka gak food thai..marvelesss pergh..sila workout ekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... im allergic to workout...kikiki... yup, thai food is my fav... mmg sedap sngt

      Delete
  5. Ciku singgah singgah sini baca entry krabi Fari.hihi.Ciku penah naik gajah kat krabi dolo dolo..gayat..kat kuala gandah pahang pun pernah ..Joms kumpul duit g New Zealand sefamili 4 tahun lagi..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom ciku...! Kita roadtrip nz pulak ☺

      Delete
  6. ok sgt kot...bukan sehari dua but for 7 days..mmg bajet giler mcm ni...anytme blh pegi klu mcm ni cuma kna adjust masa je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part of it sbb saya p off peak season... jika p bln dec, harus seribu bajet per pax

      Delete
  7. Pandainya Farikica berbelanja sekeluarga...amat berbaloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq prof...;) ekonomi meleset skrg prof...hehehe

      Delete