Feel free to follow...

Monday, 22 February 2016

THE KABIN, KUALA SELANGOR

Assalamualaikum and a good day to all! Sejak 2 menjak ni vitamin M cukup bnyak dalam badan sehinggakan amat malas untuk membersihkan sesawang yang makin menebal. Baiklah, hari ini saya nak cerita tentang our short stay at The Kabin Kuala Selangor. Rasanya The Kabin pernah keluar Majalah 3 suatu masa dulu.

Idea tercetus nak ke Kuala Selangor ni bila tengok IG n blog Kak Yan...hehehe... lepas whattsapp2 dengan beliau, why not try ke Kuala Selangor. After all, it's just a stone's throw away. To me, staying at the Kabin is something different as the owner uses ship containers (kontena) as rooms for the guests. Kabin2 yang digunakan ini telah diubahsuai dengan cantiknya untuk keselesaan para tetamu. Terdapat 18 kabin yg telah diubahsuai kesemuanya.

 Harga agak mahal sikit. Perhaps because of the privacy it offers. X mcm di hotel yang sangat sesak apabila tiba waktu cuti.  Tp saya memang sangat suka surrounding and ambience kat sini. Tempatnya unik dan  pool die pon best. Kami sewa 2 kabin. Yang pertama, Antwerp, kabin with 2 rooms cost us RM360.40 and the other one was Vancouver which cost RM254.40. Kabin-kabin kat sini diberi nama mengikut nama-nama bandar pelabuhan yang terkenal di serata dunia. Harga varied. Bilik paling mahal, Rotterdam. Betul2 depan pool. Harganya RM440. Yang Antwerp ni belakang Rotterdam. Saya suka yang belakang sikit sebab kalau depan pool, bising bunyi orang mandi-manda. Bilik paling murah pula RM190. Yang ni harga blm GSt. Tp harga di website ni mahal sikit dari harga yang kami byr, may be ada promo kot time kami p. Kami p off peak day. Kalu peak days, harga lagi mahal wooo....

Jom layan gambar yang diselang-selikan dengan info.


This is the iconic landmark of The Kabin. Right at the entrance
Reading corner where u can read as long as u like
The 5 star pool (my rating lah ya....)
There's a tree house

Food pon blh tahan sedap. Cuma, ada lambat sikit mari....;)

Cafe cum reception


Waiting for our breakfast by the pool. Breakfast is not included in the rate.
They have breakfast sets for u to choose. On the other hand, u could also
opt for local sellers nearby, There are plenty of  hawkers and stalls near the Kabin.
Farah enjoying her breakfast set A
Some of the food served. I purposely snapped this photo for my readers'
reference..hehehe....
P/s: Spaghetti was tasty. Free flow of ice water.
Farah dok mintak ice kosong sokmo

BBQ Area. Nice kan? Bila kami sampai tu. ada family buat birthday party.
U can bring your own bbq ingredients or u can ask the resort to supply for u. 

Evening chat with the family at the verendah of our kabin, Antwerp.
 Dah lama x berkumpul ramai2 mcm ni...:)

Bike for rent. RM8 per hour. 

Pool captured from the reception area cum cafe

Let's look inside the Kabin

Equip with flat screen tv with Astro, kettle, welcome drinks and mini
tea -coffee facility. 

The pool from Antwerp.

Our balcony
Our room 1

The bathroom. Antwerp has 2 similar bathrooms. 
From other angle

Room 2

Balcony
Lounges at Vancouver (my aunts' kabin)


View from Vancouver. vancouver ni kat tingkat atas

This is Antwerp. Satu tingkat sahaja.

The beach is just around the corner...

People selling food by the sea
Having our picnic before checking in. 

For those who are interested to stay a night or two, u can go to their website at thekabin.com.my

9 comments:

  1. Wah, cantik jugak tempatnya ya, boleh santai2 hujung minggu gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Kan sarah..memang cantik....:)

      Delete
  2. saya jeling-jeling je bila singgah di pantai remis tempoh hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah... bila ke sana? Tp lautnya x blh mandi kn... fishing atau carik remis blhla..hehe

      Delete
  3. interesting sangat tempat unik macam nii...
    Boleh la nnt vacay dgn kwn2 atau fmily..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, pls go Khay..u won't regret...mmg seronok!

      Delete
  4. Wah nice la fari
    Pool tu kids pool kan? Kalau yes ok bole masuk our list

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kids ade... adults pon ade... ade 2 pools

      Delete