Feel free to follow...

Monday, 15 June 2015

TOYOTA MEGA WEB @ PALETTE TOWN

Skrg ni kami nak ke sebuat tempat di pinggir (err..pinggir ke?) Tokyo... kira agak jauhla dari Tokyo. Kami bercadang ke Palette Town.

Ada bnyk cara nak ke Palette Town ni. Melalui research, saya dapati paling murah naik bas bernombor sea 1. Tp kami x naik bas, kami naik train sambong2. Sebab route bas tu saya survey kalau dari Kurumi or Tokyo Station and since kami dari Tochomae station ni, rasa x confient plak nak naik bas. Kang sesat, habis masa begitu aje... dahla kurang masa...he..he.. jadik, kami pon naikla train. Tapi tambang train nak ke Odaiba mahal.

So, from Tocho Mae Station, naik Subway Oedo line ke Shiodome Station untuk tukar ke Yurikamome Line (Elevated monorail). Naik Yurikamome Line untuk ke Aomi. Kami kena 65o yen untuk sampai ke Aomi ni. Kanak2 setengh harga. Sebenarnya, kalau anda rasa nak berhenti di banyak2 stop di Odaiba, boleh belik Yurikamome day pass. Tapi kalau setakat satu stop kat Aomi aje, belik 1 tiket ajela.



Klasik betol....:)
 Perjalanan dalam Yurikamome monorel memang cantik. Boleh nampak Rainbow Bridge yg glamor itu. Ade juga org naik bot nak ke Odaiba. Pon nampak view cantik...


The famous rainbow bridge


Rainbow Bridge dr dekat...



Ade banyal stop yang boleh anda turun sebab ada banyak attractions kat sini. Rasa sehari pon payah nak habis. Tp Kami turun di Aomi ni sebab nak ke Palette Town. Ape ade kat Palette Town?

Dah sampa Palette Town (Aomi Station). Venus Fort tu nma shopping
complex kat area Palette Town

Sebelum masuk Palette Town, kami makan dulu kat tepi laut. Sejuk betol sebab hari dah nak gelap. Dalam pukul 3 mcm tu la...

Kesian anak mama dah lapar...
Odaiba Ferris Wheel
Welcome to Palette Town
Lepas isi tangki, baru semangat!  Jom masuk....

Sebenarnya inilah tempat yang kami nak p sangat...he..he..he...

Toyota Mega Web
Hours: 11:00 to 9:00 (some attractions end 1-3 hours earlier) 
Closed: Small number of irregular closing days 
Admission: Free (test rides: 300 yen)
Mega Web is a giant Toyota showroom that shows off all of Toyota's latest models, car accessories and technologies. Attractions include test driving of cars (requires driving license valid for Japan) and a museum exhibiting cars from past decades.

Jom masuk tengok kereta.... Mcm2 jenis ade...oldies, futuristic, race cars








Apakah?





Elevated Parking Space I presume
 And, the place is more interesting when there are plenty of activities to choose from (suitable for adults and children too)... memang seronok! Kalau nak test drive kereta Toyota Jepun pon boleh, bayar 300 yen, mereka bagi bawak. Murahkan? Yang itu, di tingkat bawah.


Blh race keta juga

Faris n Farah dok sebok racing

Racing lagi....
Berangan lagik...
 X mau keluar budak2 tu dari sini.... Jom, lepas ni nak p History Garage pulak....



10 comments:

  1. Kami pun pi kat sini dulu tapi, tak berkesempatan nak try Toyota simulator tu, ramai yg queue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh... masa saya p ni Q alhmdulillah semua pendek. Ade yg bdk2 ni main 2x

      Delete
  2. tak bungkus ke kete tu bawa balik satu ?... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu blh bungkos, dh lma bungkos dh yong... haha

      Delete
  3. besar gak tempat ni. ntah2 kita berselisih bahu kot kat tokyo. eh ye ke? kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...may be ... umat ramai giler... mana nak nampak.... syieda p sini x?

      Delete
  4. byr 300 yen leh try drive..murah tu...tapi kalau auto JM surrender

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oohh JM suka bwk keta manual ya? Rmai org x reti bwk kereta manual...

      Delete
  5. Tolong view my blog http://mybeautifuljourneydream86.blogspot.com/

    ReplyDelete