Feel free to follow...

Friday, 19 June 2015

HISTORY GARAGE

Sambungan dari Toyota Megaweb

Hari kedua dah kita puasa..he..he... bila x makan ni, mcm ada bnyk pulak masa... Jom sambung cerita..


Dalam area yang sama tapi belah sana sikit, ada History Garage. Still under Toyota Megaweb tp di sini mempamerkan kereta2 Vintage dan bukan hanya kereta Toyota. Bila masuk dalam ni, rasa mcm berada di zaman dahulu pulak. Mcm2 kereta vintage ada kat sini... termasuklah kereta james Dean, Marilyn Monroe dan kereta Marty Mcfly dalam Back to the Future tu..ape nama die? Dlorence ke ape tu...?

Jom cuci2 mata....






Ni lah kereta Marty Mcfly tu.....Memang sama sejibon...





VW lama...tetap menawan






Pelbagai jenis kereta lama ada disini


Mcm2 hiasan lawa2 dalam ni.... Ada:

Fruit stall

Fuel station
Replica Hotel
 Terdapat juga...

Interactive info kisok
 Mini musium yang mempamerkan
replica2 kereta mcm ala2 hot wheels tu...

Bagi yang memang peminat vintage cars, memanglah suka ke sini... bolehla datang jika berkunjung ke Tokyo. No entrance fee. Freeeee....

13 comments:

  1. wow sangat vintage, macam seperti kembali kemasa lalu.
    salam kenal :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dede Ruslan. Yup.. sangt...!

      Delete
  2. comel2 nye vintage car nye..org yg berbadan besar mesti x muat nk masuk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... JM ni sopan btl ya... org berbdn besar... klau saya teros ja ckp gemok..haha... tp nmpk je kecik tu JM.. sbnrnya saiz biasa... org 'berbdn bsr' pon muat...haha

      Delete
  3. ini kasi cik abg layan la pulak yer....dah smlm2 kena gi kedai kain kan??hehehehehe

    ReplyDelete