Feel free to follow...

Tuesday, 23 June 2015

LEGO HOUSE @ VENUS FORT, PALETTE TOWN

Sebelum ke History Garage tu, kami lalu masuk dalam Venus Fort. Shopping complex ni unik.. sebab kalau kita pandang atas, kita nampk macam langit dan awan yang bertukar2 warna. Sekejap siang sekejap malam.


Ni time siang...

Kebetulan masa kami lalu tu mereka tengah buat snow show... Ala, snow tipu2 jatuh dari langit... tp sebenarnya buih sabun (teringat plak Disney Hong Kong, pon guna buih sabun...)




Lepas tengok show, kami masuk House of Lego (x tau la ape nama kedai tu tapi memang kedai lego)... Mcm2 jenis lego ade..esp yg limited edition dan x ada di Malaysia... tp Lego set kat sini memang murah kalau nak banding di Malaysia. Lepas conversion, yg selalu mahal kat Toy R Us tu, cuma RM180 aja kat sini... penat kira conversion, takot silap... tp memang betol... Bdk2 ni merenget nak belik tp bila kupikirkan balik, kaki ni dah banyak kali dah tercedera terpijak lego blocks mika ni... x payah belik!!! Lepas tu bila lepas main, x mahu kemas, bersepah kecik2...bersepai.... x payah belik!!!


Tangkap gmbr yo lah...

Abg Buzz solo

Blh main free dlm tu. Nak duduk sampai kedai tutup pon blh...

Mainlah sampai lebam...





Farah dan kereta rekaannya...
On the way balik...
Bye2 Odaiba... Nanti datang lagi
Kami balik from Aomi juga.. Ada dua cara nak balik ke Kurumi:
1. From Aomi (Yurikamome) naik ke Shimbashi (Metro Ginza Line) dan tukar ke Hanzomon Line utk ke Suitengumae. Masa dalam 45 minit dan bayaran 550 yen.
2. From Aomi (Yurikamome) naik ke Toyosu (Yurakucho Line) dan tukar ke Oedo Line untuk ke Monzen Nakacho. Masa dalam 30 minit dan bayaran 530 yen.
* Ada banyak cara sebenarnya, tngk map subway n metro tu, kite pon boleh aja mix n match...he..he..

 So, u make yr choice! Malam ni merupakan malam terakhir kami di Tokyo. Esok kami dah nak balik semula ke Kansai....hehehe....

10 comments:

  1. Salam Farik....laa nekcik da smpai Malaya awak masih kat Tokyo lagii...ha..ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..dalam maksudnyer tu nekcik..haha.... x habis2 lg ni ha.... sikit lagi... ni nak dengar citer nekcik plak lps ni...

      Delete
  2. Legonya banyak bener...Kak Fari. kalo saya mah pasti beli dong buat anak-anak, mumpung murah gitu...hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang murah. rambang mata kalau peminat lego....hehe

      Delete
  3. Replies
    1. comel2 cili padi,
      bila terpijak sakit kaki

      Delete
  4. Looks like the Hotel Venetian in Macau! But I love that snowfall beautiful!

    ReplyDelete
    Replies
    1. We have the so called snowfall video..ha..ha.. but its's too heavy to be uploaded. Takes time!

      Delete
  5. mmg sakit kalo terpijak....

    ReplyDelete